Ainakin tavallista synkempi otsikko, no se oli ainoa jonka nyt näin äkkiseltään keksin. Ajattelin pakista vuorostani vuodenajoista. No yritetään.

Olen ehkä siinä mielessä kummallinen ihminen, että nyt kun syksy alkaa saapua, minut valtaa vuodenajoista suurin ilo. Nautin syksystä aina täysin siemauksin, syksy on juuri se vuodenaika jolloin minä olen kuin kotonani. Monet pitävät kesästä tai talvesta, ja kai vielä useammat kesästä. Ei, en sano, että kesä olisi huono vuodenaika, muttei kesä ole suosikkini. Lämpö, värit ja aurinko, pidän kyllä niistä, muttei se silti ole täysin minua varten. Ja talvi, no suoraansanoen, kun kesällä, syksyllä tai keväällä ajattelen talvea, minulle tulee yksinäinen, masentunut ja hiukan väsynytkin olo. Ei sitten kun talvi saapuu, en saa mitään talvimasennusta, mutta silti, pidän väreistä, ja talvella on valkoista. Olin joskus lomalla talvella jossakin päin vähän pohjoisempaa suomea, no olimme noin viikon pelkestään yksin keskellä metsikköä lumen keskellä mökissä, suoraan sanoen koko ajatus vei minusta puhdit. Mutta heti kun pääsi näkemään ihmisiä, sain taas uutta puhtia. Ei talvi ole huonokaan vuodenaika, pidän valokuvauksesta ja silloin saa mahtavia kuvia. Ajattelinkin lähteä patikoimaan tänä talvena, tai ainakin pienille kävelyille tietämilleni kauniille paikoille, kameran kanssa. Syksynkin aijon ikuistaa, varmasti.

On hyvin huvittavaa lukea omia tekstejään, jotka ovat normaalia pohdiskelevampia ja henkilökohtaisempia. Ajattelin aloitella Mika Waltarin kirjoja, ja lukeakkin niitä ison kasan. Katsotaan saanko sen aikaiseksi.

Ehkä tässä vielä jotakin voisi pohtia. Suoranaisesti minulla on aiheet aika lopussa, mutta yritetään. Musiikki, kuten hyvin tiedämme musiikilla voi purkaa tunteita, musiikilla voi tuoda sanomaa, musiikilla voi viihtyä, musiikki voi tuoda hyvää oloa. Musiikilla on monia kummallisia vaikutuksia, en osaa selittää miksi se tekee niin, mutta ehkä se kulkee käsikädessä ihmisen kehityksen kanssa. Kautta aikain ihminen on tehnyt musiikkia, purkanut sillä tunteita ja hallinnut väkijoukkoja. Itselläni musiikista riippuen, ja myös hetkestä, musiikki tuo mieleeni muistoja, hyvää oloa ja joskus pohdiskeleviakin sivauksia. Mahdollisesti voi saada hirveän inspiraation ja puran sen luomisvimmalla. (No ehkei nyt se ihan niin mene, en ole taiteilijasielu) Toivottavasti musiikki on teillekin mukava asia.

Tämän hetkisessä mielentilassani pidän Teräsbetonin - Maljanne nostakaa ja Metallisydän kappaleesta.